Rólunk is szólt: Részt vettünk a VI. Dél-alföldi Rétesfesztiválon (delmagyar.hu)

Részt vettünk, és több dobogós helyezést értünk el a Mórahalmon megrendezett VI. Dél-alföldi Rétesfesztiválon, ahol három kategóriában dobogós helyezést értünk el. 

Az eseményről a Délmagyarország online kiadása a következőképpen adott hírt:

Mórahalom – Illat, állag, ízharmónia, összhatás – összesen több mint kéttucat rétest kóstolt végig és értékelt a felsorolt szempontok alapján a héttagú zsűri Mórahalmon pénteken a VI. Dél-alföldi Rétesfesztiválon.

Túróst, meggyest és almást mind az öt csapat készített, az egyéb édes és sós kategóriában került a zsűri asztalára nutellás-tejberizses, ribizlis-mákos, rebarbarás és medvehagymás is.

A zsűri 5 órakor hirdetett eredményt az 5 kategóriában. A Metro két elsőséget is bezsebelt.

A kategóriák

almás: 1. Metro, 2. Mabarcell, 3. Antik rétes
meggyes: 1. Kisteleki házi rétes, 2. Metro, 3. Mabarcell
túrós: 1. Mabarcell 2. Metro, 3. Kisteleki házi rétes
sós: 1. Antik rétes, 2. Kisteleki házi rétes, 3.Első bajai rétesház
édes: 1. Metro, 2. Antik rétes, 3. Metro.

A zsűri
Mészáros Zoltán tűzoltó ezredes gazdasági igazgató helyettes Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Csóré Zoltán, a NAV Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatója,  Dr. Lamperné Dr. Horváth Éva, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály főosztály vezetője, Sényei Miklós, a Colosseum Hotel konyhafőnöke, – Szilágyi Róbert, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr ezredes rendészeti főkapitány helyettes,  Dr. Csurgó Edit  a NAV Csongrád Megyei Adóigazgatósága igazgatója és Szögi Andrea, a Délmagyarország szerkesztőségvezetője.

Nyitókép: Munkában a zsűri: (Fotó: DM)

Forrás: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/medvehagymas_es_tejberizses_morahalmi_retesben_nincs_lehetetlen/2436550/