Rólunk írták: A foglalkoztatásban is példát mutat a kisteleki házi rétes (kistelekjaras.hu)

A 2018. március 21-én Kisteleken rendezett munkáltatói fórum résztvevői meglátogatták Gőzmalom u. 19. szám alatti rétesműhelyünket. Az eseményről képes tudósítás jelent meg a kistelekjaras.hu hírportálon.

A tudósítás szövege és képanyaga a következő volt:

A foglalkoztatásban is példát mutat a kisteleki házi rétes

Szerző: Tari József

Pipicz Zoltánné Ági az édesanyja révén került már fiatalon a rétessütés világába, mára több mint 20-féle ízesítésű rétessel hódítják meg a vásárlók folyamatosan növekvő táborát

Kistelekre látogatott szerdán a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat. A projekteket megvalósító konzorciumi tagok együttműködésével a megyében élő álláskeresők helyben juthatnak munkához, megtartva ez által a helyi vállalkozások versenyképességét, foglalkoztatási képességét. A pályázati források elsősorban a megyében székhellyel rendelkező munkáltatók számára biztosítanak kedvező feltételeket olyan személyek foglalkoztatásához, akik munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetben vannak.

A roadshow keretében szervezett üzemlátogatások és munkáltatói fórumok a TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési program (paktum) bemutatása mellett, a helyi foglalkoztatási együttműködések kialakítását célzó programok keretében elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási lehetőségekre hívja fel a helyi cégek, vállalkozások figyelmét.

A fórumon Nagy Sándor polgármester legfontosabb feladatnak a megfelelő infrastruktúra kiépítését nevezte meg, melyekkel vállalkozásokat tudnak a térségbe csábítani. Elmondta, a Démász egykori kisteleki épülete munkásszállóvá fog átalakulni. Juhász Tünde kormánymegbízott a jól képzett munkaerő hiányát hangsúlyozta beszédében, Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke pedig azt emelte ki, hogy munkahelyteremtő beruházásokat kell tenni a térség megerősítése érdekében.

Ezt követően üzemlátogatást tettek a fórum szereplői Kistelek egyik legsikeresebb családi vállalkozásánál, a Kisteleki Házi Rétes Bt.-nél. Pipicz Zoltánné Ági az édesanyja révén került már fiatalon a rétessütés világába, több mint 20 éve döntötte el, hogy csak a rétessütéssel szeretne foglalkozni, amelyet két lányának is igyekszik átadni. Legfőbb tevékenységük az adalékanyagoktól mentes házi rétes készítése. Termékeik nem csak a járás gasztronómia kínálatát szélesítik, hanem megyei és országos rendezvények és kiállítások állandó résztvevői is.

A vállalkozás a hosszú távú fennmaradás mellett kötelezte el magát, ezért termékválasztékuk folyamatos bővítésén dolgoznak. Jelenleg 5 fő foglalkoztatását biztosítják, mely létszám időszakosan 2-3 fővel bővül. A kezdeti, klasszikus ötféle rétes kínálat mára már több mint 20-féle ízesítésűre bővült. Jelenleg diabetikus és tejmentes rétest is készítenek.

2015-ben 10 millió Ft-os támogatást nyertek kapacitásbővítésre, amivel dagasztógépet, robotgépet, kemencét és hűtőt tudtak beszerezni, így még hatékonyabban tudnak dolgozni. Az elmúlt évben költöztek magánházuktól a Gőzmalom utcába, de a szegedi Mars téren is van egy állandó boltjuk, ahol egyre nő vásárlók tábora

Forrás: https://kistelekjaras.hu/index.php?module=cikk&id=6579&mid=1